V sobotu 26. 8. 2017 proběhl za příjemného počasí jedenáctý ročník turnaje „SUŠIDLA CUP 2017 “ v nohejbale. Do Sušidel přijelo 11 družstev, která byla rozlosována do dvou skupin. Přímo ze skupin postupovala čtyři družstva a poslední si zahrála o 9. – 11. místo. Po odehrání zápasů ve skupinách se začalo hrát čtvrtfinále vyřazovacím způsobem na dvavítězné sety.

Letos opět přijelo do Sušidel spoustu nadupaných družstev, takže borci z Vitanova v čele s naším J. Zavřelem to neměli s obhajobou prvního místa vůbec lehké. Po sedmi náročných zápasech se prokousali do finále, kde je čekal těžký soupeř Dřeváci. Finále bylo vyrovnané, všichni hráči předvedli výborný  výkon, ale v posledním setu byla na nich vidět velká únava z celého dne. První set vyhráli Dřeváci, druhý set jasně vyhrál Vitanov a ve třetím setu se bojovalo o každý bod až do stavu 9:9. Rozhodující bod měl na své noze J. Zavřel, ale (ne)vítěznou smeč poslal do autu.

Umístění ve skupinách:
červená:1.Hlavně – 12 b., 2.Dřeváci – 8. b., 3.Rychtářovi děti – 6 b.,4.Tamponi- 4. b., 5.Newim – 0 b.
modrá:1.Žihadla – 12 b., 2.Vitanov – 11 b., 3.Letní blití – 11 b., 4.Veselá obec – 8 b., 5.Tomáš neblije – 3 b., 6.Vdolci – 0 b.
Utkání ve čtvrtfinále :
1. Veselá obec – Hlavně – 2 : 1
2. Rychtářovi děti- Vitanov – 0 : 2
3. Žihadla – Tamponi –  0 : 2
4. Dřeváci – Letní blití – 2 : 1
Utkání v semifinále:  1. Tamponi – Dřeváci – 0 : 2       2. Vitanov – Veselá obec – 2 : 1

Utkání o 3. místo:  Tamponi – Veselá obec – 2 : 1FINÁLE: Dřeváci – Vitanov – 2 : 1

UMÍSTĚNÍ VŠECH TÝMŮ:
1. Dřeváci

2. Vitanov (J. Zavřel, P. Vymetal, P. Vymetal)

3. Tamponi (Hlinsko)
4. Veselá obec

5. Hlavně (Vitanov)

6. Žihadla

7. Letní blití (Doupnice)

8. Rychtářovi děti (Skuteč)

9. Vdolci (M. Doležal, Š. Doležal, R. Pacetti)

10. Tomáš neblije (Doupnice)

11. Newim (R. Louvar)

Organizátoři předali všem mužstvům hodnotné ceny a turnaj byl ukončen po 18.  hod. Poděkování patří: J. Zavřelovi a  M. Pacettimu  za přípravu turnaje, P. a J. Dostálovi za udržování kurtů během celého turnaje, Z. Zavřelové a L. Dostálové za bezchybné vedení záznamů k zápasům, K. Kašparovi a jeho rodině za přípravu výborného občerstvení. Sponzorům, kteří se podíleli na krásných a velmi hodnotných cenách: ÚŘAD MĚSTYSE VČELÁKOV,  LIBOR DOLEŽAL, ACO, PŘEKLADY A TLUMOČNICTVÍ JAN KOLBABA,  VÍŠEK PAVEL, LOM MATULA, AUTODOPRAVA M. BOHÁČ, ČHJ VČELÁKOV, HROBAŘI VČELÁKOV a samozřejmě též všem hráčům, kteří se turnaje zúčastnili.