Juniorský biatlonista Milan Žemlička před hlavní sezonou vyhrál oba mistrovské závody ČR a to na horském kole i na kolečkových lyžích v biatlonu.

V prosinci se s českým juniorským týmem vydal na IBU Junior CUP do rakouského Hochfilzenu, aby poměřil svoji výkonnostní úroveň se světem.

Tato soutěž je obdobná té, co probíhala v prosinci v NMNM. Je to světový pohár juniorů, kterého se účastní junioři z 35 zemí světa. V této konkurenci Milan bodoval ve všech třech závodech. Ve sprintu i ve stíhačce dojel na vynikajícím 8. místě. Sprint jelo 116 juniorů, stíhačku pak 60 nejlepších borců. Znamená to, že se Milan řadí do TOP TEN juniorského světa biatlonu, přitom od bedny ho v obou závodech dělily nepřesnosti střelby, které by ještě měly jít vyladit.

V sobotní juniorské štafetě Milan závod rozjížděl a na svém úseku, ho po dvou střelbách, dovezl na luxusním 3. místě, na kterém ho také, jeho kolegové, po všech čtyřech úsecích úspěšně dokončili.

Věřme, že je to dobrý krok pro další období, a že se Milanovi podaří zabodovat v letošních šampionátech, které by měly být vrcholem jeho mládežnické kariéry před vstupem do té seniorské. Jeho zařazení pro příští rok bude vycházet právě z těchto výsledků.                                  Milan Žemlička st.

20161216_1331071 20161216_1333410 dsc_7541