Vážení přátelé,

V sobotu 4. 2. 2017 jsem měl tu možnost shlédnout jeden ze závodů mistrovství Evropy juniorů v biatlonu. Na této juniorské úrovni se skutečně jede vysoce profesionální závod, který v ničem nezaostává za „dopěláky“, protože toto již jsou dvacetiletí borci.

Zde chci poděkovat Milanovi za skvělou reprezentaci Včelákova a České Republiky.

Po hodně letech dřiny a práce trenérů, rodičů a hlavně nadějného sportovce, tato náročná činnost začala nést vytoužené vavříny. Do dalších bojů ve světě biatlonu Milanovi přeji mnoho zdraví, hodně sil, neusnout na vavřínech a těch medailí ať přibývá.

Při jeho píli, houževnatosti a skromnosti jsem přesvědčen, že to dokáže.

Jan Pejcha starosta městyse Včelákova.

 

 

Tóny české státní hymny a dvěma mistrovskými tituly na evropském juniorského šampionátu vygradovala v Novém Městě na Moravě biatlonová euforie. Zlaté medaile ve stíhacích závodech vybojovali Markéta Davidová a Milan Žemlička!

Závěrečný den otevřeného mistrovství Evropy juniorů v biatlonu skončil ve Vysočina Aréně jednoznačným úspěchem českých barev. Ve stíhacím závodě žen si připsala po sobotním vítězství ve sprintu Markéta Davidová prvenství i ve stíhačce. Závod juniorů zcela ovládli čeští biatlonisté. Vyhrál Milan Žemlička před Ondřejem Šantorou. A do nejlepší osmičky se dostali ještě šestý Jakub Procházka a osmý byl Jakub Švrtecký. Závody provázela výborná divácká kulisa, na tribuně bylo zhruba tři tisíce divák

Žemlička vyjížděl na trať až pátý se ztrátou 27 sekund na vítěze sprintu Rusa Poršněva. Po druhé střelbě už měli závod zcela ve své režii čeští biatlonisté. Vedl Žemlička s půlminutovým náskokem na Šantoru a Procházku. První dva si udrželi svoji pozici až do cíle, Procházka klesl po dvou chybách při poslední střelbě na šesté místo.

„Je to pro mě nepopsatelný zážitek. Od první položky jsem závod vedl. Běžecky jsem na tom nebyl nejlépe. Ale hlídal jsem si to pomalou střelbou. V závěru už jsem ani neměl kam pospíchat,“ uvedl Žemlička. „Byl jsem bez nervů. Jednu chvíli jsem nevěřil tomu, co se děje. Celý svět byl za námi, tři jsme jeli na bednu,“ dodal Žemlička.